Już po raz kolejny studenci Małopolskiej Wyższej Szkoły Ekonomicznej spotkali się z gośćmi przebywającymi w Tarnowie w ramach programu Erasmus aby wspólnie gotować narodowe potrawy. W czasie kolejnej odsłony „cooking evening” kosztowali dań rodem ze słonecznej Hiszpanii oraz pięknej Turcji.
Tym razem menu zaproponowali studenci Erasmusa, a polscy organizatorzy mieli okazję skosztować potraw pochodzących ze słonecznej Hiszpanii oraz pięknej Turcji. Na stole królowały turecka sałatka ziemniaczana, szpinak z jogurtem, typowy hiszpański omlet, paella, a także przepyszny deser lodowy. Przyjacielska międzynarodowa atmosfera oraz unoszące się wokół zapachy pozytywnie nastrajały do wspólnego gotowania.
Podczas przyrządzania potraw, uczestników odwiedzili dziennikarze. Przeprowadzono wywiad, który dostępny będzie już w najbliższym wydaniu tygodnika „Miasto i ludzie„. Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z nim.