Polskie smaki królowały na studenckim stole podczas pierwszego wieczoru z gotowaniem, zorganizowanego przez Radę Uczelnianą Samorządu Studentów. W wieczorze uczestniczyli studenci MWSE oraz goście z Turcji i Hiszpanii, przebywający w Tarnowie w ramach programu Erasmus.
Celem spotkania było zapoznanie studentów z Turcji i Hiszpanii z tradycyjnymi polskimi smakami. Uczestnicy bardzo zaangażowali się w przygotowanie polskich dań. Wspaniałe zapachy, jakie rozchodziły się po całej kuchni klubu „Pomarańcza” i zachęcały do degustacji potraw. Okazało się, że nawet tym, którzy nie przepadają za pracą w kuchni, udzieliła się atmosfera kulinarnej zabawy.
W menu znalazł się oprócz ruskich pierogów, tradycyjny kotlet schabowy, zaś na deser podany został zapiekany ryż z jabłkami i racuchy. Wszystkie potrawy smakowały wyśmienicie.
Już za tydzień 25 kwietnia br. o godz. 16.00 kolejna edycja „Cooking evening”. Tym razem próbować będziemy dań pochodzących z Hiszpanii i Turcji.